Leontine, 50 jaar

Ik ben van nature een gevoelig persoon, die open staat voor veel zienswijzen, maar met een nuchtere kijk en ik houd graag de controle in eigen handen.

Ik heb in het verleden al meerdere, zoals ik het noem energiewerkers, bezocht. Zo ben ik o.a. bij Beatine geweest voor een Sensi behandeling, waarbij ik een drukpuntmassage heb gehad. Dit vond ik een hele bijzondere ervaring! In de tweede helft van 2021 ben ik bij Andrea geweest om te ervaren wat zij doet en zou kunnen betekenen voor mij.

Andrea stemt zich af op jou energie en kan zo voelen wat er speelt bij jou. Terwijl ik rustig op een stoel zit, staat Andrea midden in de ruimte en gaat allerlei bewegingen uitvoeren die vanzelf tot stand komen. De eerste keer geeft ze aan wat ze voelt en waar dit betrekking op kan hebben. Ik voel een druk op mijn borst en in mijn keel. Volgens Andrea zijn dit angsten en ik mag gewoon bij dit gevoel blijven en later wat dieper ademhalen, tot dit gevoel minder wordt. 

Tijdens een behandeling zit ik met mijn ogen gesloten, omdat ik zo beter kan voelen en bij mezelf kan blijven. De bewegingen die Andrea maakt zie ik dus niet, ik hoor soms wel dat ze op haar lichaam klopt of op de vloer. Na de behandeling vertelt Andrea wat ze doorkreeg en bij mij zou het te maken hebben met oude angsten van heel ver terug. Ik kan mij daar niets van herinneren, waarschijnlijk uit de babytijd of nog van voor de geboorte. 

Als huiswerk kreeg ik mee om ’s ochtends meteen op blote voeten over het gras te lopen, een oefening om beter te aarden. Zoals veel mensen, zit ik ook veel in het hoofd. Deze opdracht was soms best heftig, als je in het koude natte gras rondloopt en het pijnlijk aanvoelt tot aan je kuiten. Maar als je daarna je voeten afdroogt en weer in je warme sokken loopt, heb je helemaal geen kou meer! Een andere opdracht die ik meekreeg was een aantal keer per dag gaan zitten en voelen, vaak kwam dan dat gevoel van die druk op de borst en in de keel naar boven. Blijven voelen tot dit minder werd of verdween. Na een tijd kwam dit gevoel niet mee terug als ik dan ging zitten om te voelen. Er was iets opgeruimd!

Heftige reacties heb ik niet ervaren na een behandeling bij Andrea, wellicht omdat ik al regelmatig naar Maaike (moeder Andrea) ga voor een voetreflexmassage die dit combineert met bach bloesem remedies en soms craniosacraal. Als ik bij Andrea was geweest dan was ik wel helemaal ontspannen en sliep ik die nacht ook heel goed.

Lieve groet, Leontine